29 januari 2017
18:00

Öjebyns IBF

Referat: Pajala IF - Öjebyns IBF

En blek första period av oss. Vi får inte igång spelet och slarvar mycket vilket leder till giftiga spelvändningar för Öjebyn. Innan gästerna tar ledningen på just en spelvändning har vi tre gyllene lägen att göra 1-0 men istället kommer 0-1 lite orättvist. 12.03 kommer 0-2 då Öjebyns duktige Tilda Engberg drar i väg ett skott som tar på Krigsmans klubba och in i mål. Inte helt rättvist men ändå inte helt ologiskt då vi inte kommer till riktigt samtidigt som Öjebyn spelat tajt. Vi avslutar perioden i pp utan resultat.
Skott: 8 - 6

Vi får en fin start på andra då Pitkänen reducerar redan efter dryga minuten. 02.15 får vi åter pp och nu osar det katt kring Öjebyns väldigt duktiga målvakt. Vi prickar ramen och har en som dansar på mållinjen men bollen vill inte in. Vi fortsätter trumma på i anfall efter anfall men Öjebyn håller tätt. 10.56 kommer 1-3 som en kalldusch efter slarv i egen zon. Som om det inte vore nog så gör Öjebyn 1-4 innan paus.
Skott: 13 - 8

Tredje perioden är vår bästa. Nu har vi verkligen kommit in i tempot (med tre väldigt tempofattiga matcher i bagaget är det inte helt lätt att ställa om till ett vilt kutande Öjebyn). Vi kör med full gas från start. Evvis prickar kryssribban och vi skapar ytterligare två riktigt vassa chanser i första bytet. Vår press resulterar i ytterligare en utvisning för gästerna. I detta pp är det Pitkänens tur å pricka ribban. Vi spelar bra pp med bra fantasi men utan resultat. 08.08 kommer en mycket välförtjänt reducering när Signe hittar rätt från sin backplats. Minuten efter målet får vi ytterligare ett pp. Ett mål här och vi har definitivt vittring. Tyvärr är stolpen och Öjebykeepern ivägen igen. Det är som förgjort! Bolluslingen vill inte in. 17.15 tar vi en time för att mobilisera en sista anstormning. Vi får åxå strax efter ett gyllene läge till reducering men detta är en sån match då bollen helt enkelt inte vill in i motståndarkassen. Matchen slutar 2-4 och vi inkasserar säsongens första förlust efter full tid.
Skott: 14 - 4

Jag kan inte säga att Öjebyns seger är orättvis. De unga Öjebytjejerna visar stort hjärta och krigar heroiskt i 60 minuter. Men samtidigt skapar vi nog med bra målchanser för att vinna detta. När det plingar i målramen för sjätte gången under matchen då känns det väldigt hopplöst. Vi har dessutom ett par frilägen och 2 mot 1:or som jag tycker borde resulterat. Tyvärr vill det sig inte alls för oss samtidigt som Öjebykeepern Lovisa Nilsson gör en strålande match. Sett över 60 minuter är vi det bättre laget, skapar mer och har längre anfall, men har en väldig motstuds i många avgörande lägen. Dessutom bjuder vi mer eller mindre på två av baklängesmålen.

Bland backarna hittar vi de som förtjänar extra plus. Lina är stark och vinner alla närkamper. Signe likaså. Hon är dessutom lugn med boll och gör ett fint mål. Henta får Örjan för sin stabila insats.

Nu laddar vi utav helvete inför nästa helg då det blir toppmöte x2 då BAIK gästar oss.